Your Hosting

KIT Tropenmuseum gered door burgers maar niet door MAXIMA

Cultuur nieuws, prikbord, clips, agenda.. en nog veel meer...


KIT Tropenmuseum gered door burgers maar niet door MAXIMA

Berichtdoor liefdenetwerk » di 25 jun 2013, 10:48
KIT Tropenmuseum gered door burgers maar niet door MAXIMA


:!: Schandalig? Maxima de beschermvrouwe van het KIT kon of wilde als lid van de steenrijke Oranje familie het benodigde kapitaal om het KIT van de ondergang te redden niet bijpassen.

Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Ben Knapen had een bezuiniging van 20 miljoen euro afgekondigd en bedreigde daarmee het voortbestaan van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT).

Zonder beleidswijziging en een structurele financiering door de Nederlandse overheid, gaan belangrijke publieksfuncties van het KIT op het gebied van informatie overdracht zoals de vermaarde bibliotheek en het museum definitief verloren. Naast de kennisvernietiging zou wat verloren raakt nooit meer kunnen worden hersteld.

Hou het Tropenmuseum open petities.nl

Afbeelding

Omdat het steenrijke Oranjehuis geen geld wilde geven voor het behoud van het KIT werden in heel nederland acties en een petitie georganiseerd voor het behoud van het KIT

De petitie telde binnen korte tijd ruim 38 500 handtekeningen en er zijn ontzettend veel steunende berichtjes binnengekomen. Het Tropenmuseum is voorlopig gered. De ministers in de Tweede Kamer hebben na de petitie besloten de financiering niet stop te zetten.

respect!

To all those who signed the petition: thank you! I am very grateful for all the support. The petition has been signed over 38 500 times and received a lot of messages from supporters of the Tropenmuseum. Thank you all so much! The Tropenmuseum has been saved for now. Yesterday the ministers in the Dutch House of Representatives decided to keep on financing the museum.

roosje links

petities.nl hou-het-tropenmuseum-open
http://petities.nl/petitie/hou-het-tropenmuseum-open

KIT Nieuws

Afbeelding

Avatar gebruiker
liefdenetwerk
Beheerder
 
Berichten: 1019
Afbeeldingen: 4
Geregistreerd: za 17 maart 2012, 01:06
Woonplaats: AmsterdamTrackback Link
Facebook Comments

Keer terug naar Cultuur

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CommonCrawl [Bot] en 0 gasten