Probeer G Suite cloud productiviteits pakket kosteloos veertien dagen uit.

Kasteel Hoensbroek het mooiste kasteel van Nederland

Cultuur nieuws, prikbord, clips, agenda.. en nog veel meer...


Kasteel Hoensbroek het mooiste kasteel van Nederland

Berichtdoor liefdenetwerk » ma 10 nov 2014, 17:14
kasteel hoensbroek.jpg7 redenen om Kasteel Hoensbroek te bezoeken

Het is een van de grootste mooiste kastelen van Nederland.
Het kasteel is prachtig gerestaureerd en er zijn meer dan veertig authentiek ingerichte vertrekken, daterend van de middeleeuwen tot en met de 18e eeuw.
Een kasteelbezoek duurt ca. twee uur.
U kunt als groep geweldig worden rondgeleid, maar ook zonder rondleiding is een bezoek zeer de moeite waard!
Geschikt voor grote én kleine groepen in alle leeftijden.
Het kasteel heeft als enige Kasteel in Nederland een lift en is daarmee rolstoeltoegankelijk!
Een originele zaalaccommodatie.
Er is van alles en nog wat te doen voor jong en oud.
Het kasteel beschikt over een invalidentoilet en goede gratis (bus)parkeerplaatsen.

Historie

Het oudste gedeelte van het kasteel, met name de hoge ronde toren, dateert van rond 1360, toen Herman Hoen het verbouwde. In 1225 was er in dit moeras (of gebrook) al een voorloper, een zogeheten motte-burcht. In 1250 werd op de plaats van het huidige kasteel een versterkt huis gebouwd. Vanwege zijn voor Brabant zeer strategische ligging aan de belangrijke handelsroutes naar Maastricht, Aken en Keulen werd het kasteel in opeenvolgende fasen uitgebouwd tot de grootste burcht tussen Maas en Rijn.

Bijna zes eeuwen was het kasteel het stamslot van de ridders Hoen van den Broeck, de rijksbaron, en de rijksgraven en de markiezen Van en tot Hoensbroeck. De familie Van Hoensbroeck verliet het kasteel eind 18e eeuw, waarmee het kasteel in verval raakte. De Edele Graaf Frans Lothar verkocht het in 1927 aan de huidige eigenaar, de stichting 'Ave Rex Christe'.

Tussen 1930 en 1940 werd het kasteel met uiterste zorg grondig gerestaureerd door de veelgeprezen architect Nic. Ramakers. Van 1951 tot 1973 heeft schrijver-dichter Bertus Aafjes in een deel van het slotgebouw gewoond en zijn meesterwerken geschreven die zijn geinspireerd op het nobele leven van de ridders Hoen van den Broeck

Koesteren met Franse zorg en liefde

Van 1720 tot 1722 liet Frans Arnold Rijksgraaf van Hoensbroek een ingrijpende verbouwing uitvoeren, waarbij de vernieuwde noordwestelijke vleugel tot stand kwam. De inrichting met onder meer de ridderzaal en in twee vertrekken schouwen en fraaie illusionistische plafondschilderingen uit de 18e eeuw, getuigt van de verlichtende Franse invloed. Zoon Lotharius Frans was de laatste heer van Hoensbroek (1759-1794) die het kasteel daadwerkelijk bewoonde, tot 1787, nog net voor de Franse Revolutie.

In de periode van 1986 tot 1989 heeft opnieuw een restauratie plaatsgevonden. Het kasteel wordt door de gemeente met alle zorg in ere gehouden en onder meer gebruikt als museum.

Zo zien we dus Cultuur moet je met alle liefde koesteren... met een werkelijke geweldig adembenemend resultaat en beslist niet slopen zoals de regering Rutte en de slaven van Brussel doen ...alles wat de natie groot heeft gemaakt kapotmaken en maar bezuinigen en uw belastinggelden wegsmijten aan JSF oorlog en onzinnige luxe van de Super Elite, Brussel en aan het steenrijke Oranjerie Huis...

LNW cultuur redactie vind dan ook dat cultuurbarbaren en zwarte roofridders zoals Rutte, moeten worden afgevoerd door de dappere schutters en gildes naar het Kasteel waar men wel raad weet met de bende Brussel Gal Vazallen die Neerlands steden en dorpen mens en dier als de pest teisteren met roof en plunderingen met den aartzvieanden van et ganse loand... er staan genoeg schavuts( shavotten of galgen) klaar en ketels met pek, er zijn genoeg veren ...om ze in den pek en veere te stoppen en na een flinke trap onder hun luie gat het land uit te verbannen richting Siberie....
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
Avatar gebruiker
liefdenetwerk
Beheerder
 
Berichten: 1019
Afbeeldingen: 4
Geregistreerd: za 17 maart 2012, 01:06
Woonplaats: Amsterdam


Re: Kasteel Hoensbroek het mooiste kasteel van Nederland

Berichtdoor Sicaimayes » ma 12 dec 2016, 09:56

My, I would give it to tell a man to share it also.
Sicaimayes
 
Berichten: 2
Geregistreerd: ma 12 dec 2016, 08:58Trackback Link
Facebook Comments


Keer terug naar Cultuur

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CommonCrawl [Bot] en 0 gasten