Nederland moet kantelen #VPRO #tegenlicht

Iedereen die de cultuur een warm hart toedraagt en deze onder de aandacht wil brengen kan gratis berichten plaatsen op het Cultureel Prikbord. info:mailto info@liefdenetwerk.nl


Nederland moet kantelen #VPRO #tegenlicht

Berichtdoor liefdenetwerk » ma 09 nov 2015, 06:33





#VPRO Tegenlicht



Nederland moet kantelen, zegt Jan Rotmans. Hij zoekt vernieuwers, dwarse denkers en frisse kijkers. In Tegenlicht een portret van vier kantelbewegingen.

Er zijn fundamentele veranderingen gaande in de economie en samenleving, die elkaar in dezelfde richting lijken te versterken.

'Nederland moet kantelen' vind professor Jan Rotmans want het moet snel anders op het gebied van politiek en duurzaamheid, het onderwijs en de gezondheidszorg. Hij zoekt vernieuwers, veranderaars, dwarse denkers en frisse kijkers. Inmiddels heeft hij al zo'n 1.250.000 mensen gevonden die hem volgen om Nederland te gaan veranderen

In VPRO Tegenlicht maken we kennis met de kantelaars: een groene frietboer, een schoonmaakbedrijf waar de schoonmakers zelf eigenaar zijn en een man die een 135 kilometer lange groene klimaatgordel wil leggen rond Amsterdam. Allemaal mensen die een voortrekkersrol vervullen in de transitie en redding van Nederland, pioniers die de bestaande corrupte systemen van bankiers en de regering Rutte opschudden en de corrupte politiek vervangen door een open en eerlijk democratische stelsel.

Regie: Rob van Hattum
Research: Marijntje Denters
Productie: Helen Goossens
Eindredactie: Marije Meerman & Doke Romeijn
Avatar gebruiker
liefdenetwerk
Beheerder
 
Berichten: 1019
Afbeeldingen: 4
Geregistreerd: za 17 maart 2012, 01:06
Woonplaats: Amsterdam







Trackback Link
Facebook Comments





Keer terug naar Cultuur prikbord

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: CommonCrawl [Bot] en 0 gasten