Probeer G Suite cloud productiviteits pakket kosteloos veertien dagen uit.

over domeinnamen webhosting vps en providers

Windows, Software , Downloads, Beveiliging, Computerproblemen? Op dit forum helpen we elkaar aan een optimaal Internet Plezier.


over domeinnamen webhosting vps en providers

Berichtdoor liefdenetwerk » wo 21 mei 2014, 02:16
Een domeinnaam (ook wel domein) is een naam die verwijst naar een locatie op het internet. Hij bestaat uit een unieke naam en een extensie (bijvoorbeeld .nl).

Je domeinnaam is het onderdeel van je internetadres dat na www. komt, en achter het apenstaartje (@) van je e-mailadres staat.

Om een domeinnaam te kunnen gebruiken is het nodig dat je je gewenste domeinnaam registreert. Na je domeinnaamregistratie is je domeinnaam alleen van jou.

Tips voor het registreren van een domeinnaam

De naam die je bij je registratie kiest, komt achter http://www. en voor de extensie (.nl, .com etc.) te staan. Hiervoor gelden enkele internationale regels:

Een domeinnaam bestaat uit minimaal twee en maximaal 67 karakters;
Een domeinnaam bestaat uit letters van ons alfabet, cijfers en/of mintekens;
Een domeinnaam bevat geen hoofdletters, spaties of andere vreemde tekens;
Bepaalde woorden zijn uitgesloten van registratie. Een domeinnaam mag bijvoorbeeld geen onbetamelijk of onzedelijk woord bevatten.

Kies een domeinnaam die bij je past en die je bezoekers onthouden

Kies de juiste extensie. Richt je je op Nederland? Kies dan .nl, .com of .net als extensie. Richt je je ook internationaal? Kies dan de extensie van het bewuste land, bijvoorbeeld .de voor Duitsland. Ben je actief in meerdere landen? Kies voor .eu, .com, .net of .org.

Kies een korte, beschrijvende en krachtige domeinnaam. Een kortere naam is beter te onthouden. Met een beschrijvende naam wordt je domeinnaam eerder aangeklikt in Google.

Registreer je domeinnaam met diverse extensies. Voorkom daarmee dat iemand anders je .nl-domeinnaam als .com-domeinnaam registreert.

Registreer meerdere domeinnamen. Registreer bijvoorbeeld naast je merknaam ook je productnaam als domeinnaam.

Zorg dat je domeinnaam gemakkelijk te spellen is. Dit maakt het voor bezoekers eenvoudiger om je domeinnaam te onthouden en te bezoeken.

Verbeter je vindbaarheid door relevante zoektermen in je domeinnaam te plaatsen.

Is je website lokaal gericht? Gebruik bijvoorbeeld de plaatsnaam in je domeinnaam.

Let op met het gebruik van merknamen in je domeinnaam. Het is mogelijk dat de eigenaar van het merk dit gebruik niet toestaat.

Een domeinnaam mag in het geval van .nl, .com, .net, en .org ook alleen uit cijfers bestaan.

er zijn tal van nieuwe extensies in de maak en al op de markt zoals . amsterdam . club etc
Dit kan erg handig zijn om beter gevonden te worden in de zoekresultaten van zoekdiensten.

Er zijn twee soorten domeinnaamextensies:

Generieke extensies, zoals .com, .org, .net, .tel en .mobi
Landenextensies, zoals .nl, .de, .be, .fr en .ch

Controleer of je domeinnaam vrij is en bepaal vervolgens of je een pakket of service bij je domeinnaam wilt afnemen. Klik nadat je je hebt aangemeld en een betaalwijze hebt gekozen op 'Bestelling bevestigen'. Je domeinnaam wordt binnen een uur voor je geregistreerd. Zo ben je direct online.

Elke domeinnaamextensie heeft een registry die de registraties beheert en prijzen en voorwaarden bepaalt. In Nederland beheert de SIDN de .nl-extensie.

Over webhosting

Webhosting (of hosting) is het onderbrengen van je website op een computer (server) die permanent verbonden is met internet. Op die manier is je website bereikbaar voor al je bezoekers.

Er zijn twee verschillende vormen van webhosting aan:

Shared hosting

Bij shared hosting deel je de server met andere gebruikers. Je beschikt over een voor jou gereserveerd deel van de server. Shared hosting wordt het meest gekozen voor gewone en beginnende websites. Er zijn bij de aanbieders diverse pakketten
met meer of minder of onbeperkte mogelijkheden


VPS-hosting

Wil je onafhankelijk zijn van de drukte van andere websites, kies dan voor VPS hosting. Een VPS (Virtual Private Server) is een virtuele omgeving die op een volledig zelfstandige server wordt aangemaakt en gegarandeerde processorcapaciteit en RAM-geheugen heeft.


Unmanaged VPS-hosting

Dit is een goede keuze als je voldoende technische kennis in huis hebt om je eigen server te beheren.

Managed VPS

VPS is geschikt voor zakelijke en grotere websites die de flexibiliteit en schaalbaarheid van een eigen server nodig hebben, en voor websites die gebruikmaken van onderdelen die minder goed op shared hosting presteren.

Premium VPS-monitoring

Hierbij houd de host je Managed VPS 24 uur per dag in de gaten. Ook 's nachts en in het weekend is een technische team actief dat eventuele storingen signaleert en direct aan de slag gaat. De responstijd is in de meeste gevallen slechts enkele minuten.


Waarop letten bij webhosting?

Wil je een website en hosting afnemen? Beantwoord dan de volgende vragenf, zodat je een goede keuze uit de hostingpakketten kunt maken:

Hoeveel ruimte heb ik nodig?
Hoeveel bezoekers verwacht ik op mijn website?
Heb ik een database nodig?
Hoeveel e-mailadressen wil ik gebruiken?
Met welke software wil ik mijn website maken?

Voor een e commerce Webwinkel kan je het beste een VPS-pakket nemen.

Windows webhosting

De meeste hostingpakketten zijn gebaseerd op Linux, een efficiënt en gebruiksvriendelijk besturingsplatform voor webservers dat MySQL en php ondersteunt.

Kies voor Windows-hosting als je een dynamische website hebt die één van de volgende technieken of softwarepakketten gebruikt:

ASP
ASP.NET
Microsoft SQL-server


WordPress

WordPress is een professionele websoftware waarmee je naast een blog, eenvoudig een schitterende website creëert. Ben je op zoek naar gebruiksvriendelijke software, flexibiliteit en wil je de keuze hebben uit vele thema’s en uitbreidingsmogelijkheden? Dan is WordPress de ideale software voor jou. Met de backend creëer je nieuwe artikelen en pagina’s, deel je afbeeldingen en video’s en installeer je thema’s en extensies. Alle opties zijn beschikbaar binnen enkele klikken, zonder dat je kennis van de technologie of HTML nodig hebt.

Handmatig installeren van een Word Press

Wil je een Word Press site dan kan je de software gratis downloaden en moet je de bestanden eerst uitpakken en via een ftp uploaden naar de root op je server. Je moet wel eerst een database aanmaken, en dan kan je doorgaans via een install bestand de WP installeren. Je kunt er ook voor kiezen via Word Press een gratis Site te maken, en meestal komt daar geen reclame op maar je hebt wel niet voor 100 procent de controle en er zijn minder mogelijkheden.

Google Blogs en Places

Als je gratis een google account maakt en geen zin hebt om voro hosting te betalen, kan je daar van alles en nog wat gratis mee zoals een of meerdere blogs(blogspots) of een google site maken. Die blogs kan je naarmate je meer kennis en ervaring opdoet upgraden en er een geweldige site van maken met allerlei tools en widgets. Een simpele blog is handig als je gewoon wilt publiceren, met of zonder beeldmateriaal.Een voordeel is dan nog dat je via Google Adwords een aardige zakcent of een aardig inkomen kan bijverdienen als je aardig wat lezers weet te boeien met je unieke inhoud en voldoende bezoekers( een paar honderd of duizenden per week)naar je blog weet te leiden. Google geeft bovendien de optie om gratis een bedrijfspagina te maken en je kunt als je fotos gratis wil parkeren op een van de miljoenen serves die de grootste provider van heel het internet beheert gratis en voor niets gebruik maken van Picassa. Webmaster Tools van Google, eveneens gratis bied een schat aan tools en je kunt de statistieken nauwkeurig bijhouden en je site SEO optimaliseren zonder ook maar een euro kwijt te zijn.

Toepassingen

Let vooral goed op wat je wil als je een hosting dienst afneemt. Wie een leuke site wil met of zonder multimedia kan doorgaans bij elke host wel terecht maar pas op met zeer goedkope bedrijfjes want goedkoop is meestal ook duurkoop.

Wil je een professionele e commerce shop of een cms (content management systeem) is het handig van tevoren goed na te gaan of de host wel voldoende webruimte en bandbreedte bied en de server de juiste voorzieningen heeft. Als je bijvoorbeeld een radiosite wil maken en je muziek wil streamen vraag dan eerst de hostingprovider naar alle mogelijkheden en specificaties. Wil je een eigen youtube? video site lanceren zoals PHP motion? dan is het goed te weten dat er op de server waar je de site gaat hosten wel allerlei programma's en encoders nodig zijn en die hebben niet alle hostingbedrijven of je moet er extra voor betalen om ze te laten installeren. Sommige bedrijven kunnen het helemaal niet en anderen doen het tegen een kleine vergoeding binnen een handomdraai of ze hebben alles al lang in huis om je php motion video site binnen 5 minuten online te zetten zoals bij Arvix.

Webhosting one clicks

Er zijn hosting bedrijven die geen of een arsenaal aan zogenaamde een klik installaties aanbieden, en nadat je een domein en hosting pakket hebt gekocht kan je snel gratis een toepassing installeren zoals WordPress Joomla! Gallery SiteBuilder Magento OpenCart phpBB PrestaShop Zen Cart Coppermine MediaWiki Drupal phpMyFAQ phpList of een van de vele andere.

Hosting Providers met meer mogelijkheden en one click software.

Hostinger

Hostinger bied voordelige hosting over de hele wereld. Ze bieden meer dan 100 one click gratis software pakketten. Je kunt gratis hosting afnemen zonder reclame en zonder verplichtingen. De gratis versie is geschikt voor gewone sites zoals een joomla of wordpress, of je bouwt met de webbuilder een site met niet al te veel multimedia. FTP is traag. het inladen duurt iets langer. Wil je upgraden dan is dat goedkoper dan bij menig andere provider en alles werkt perfect en veel sneller dan bij de gratis hosting. Hostinger heeft een overzichtelijk gebruikerspaneel. Bij de gratis versie kan je van alles en zelfs Cronjobs laten uitvoeren.

Mijndomein

Dit is een puur nederlandse host waar je best goedkoop een domein kan registreren, en je kunt webhosting afnemen en via de webbuilder een leuke site maken. Er zijn maar een paar one clicks en als je een van de vele toepassingen wilt installeren zoals een cms of ecommerce shop moet je dat handmatig doen. Ze bieden wel steeds betere support en zijn voordelig.

YourHosting

Puur Nederlands, veilig, duurder maar bied meer kwaliteit en service, een van de grootste hosts van Nederland.

Grote Internationale Hosting bedrijven.

Er zijn wel duizenden hostingbedrijven die allemaal van alles en nog wat bieden en allemaal beweren dat ze de beste de grootste en de voordeligste zijn.

Hier zijn een paar zeer grote hostingbedrijven.

Magix is en van de allergrootste aanbieders van software met 10 miljoen klanten en ze bieden ook webhosting, die vind je onder webservices, je kunt er diverse hosting diensten afnemen of beginnen met een gratis magix domein.
.

Blue hosting

Bluehosting is eveneens een reus onder de hostingbedrijven met maandelijks 20 000 nieuwe klanten.

Unlimited Domain Hosting Unlimited GB Hosting Space Unlimited GB File Transfer Unlimited Email Accounts Free Domain Free Site Builder w/ templates Secure Shell, SSL, FTP, Stats CGI, Ruby (RoR), Perl, PHP, MySQL $100 Google Advertising Offer 24/7 Phone, Chat & Email Support

Arvix hosting

Arvixe zie je steeds vaker, ze maken erg veel reclame en bieden dan ook heel veel software en extraatjes gratis

At Arvixe, we pride ourselves in providing web hosting with a rare combination of unmatched reliability, quality and affordability. We have received numerous web hosting awards featuring our dedication to excellence in the web hosting field. Start by registering a domain, or check out our low cost plans in the areas of linux hosting, asp .net hosting, reseller hosting, business hosting, VPS hosting, or managed dedicated servers.

Ze bieden onder meer de SOFTACULOUS WEB HOSTING

Softaculous offers one-click automated installation of 337 popular scripts. Scripts within Softaculous are all listed below, new ones are being developed daily. Softaculous offers a simple, easy-to-use and organized interface to find and install the applications you need in less than 5 minutes. Best of all, the service is provided to Arvixe clients completely free! It's all only a little part of what the Arvixe Advantage is about. To sign up for plans with Softaculous, please go to our Linux Web Hosting page.

Strato Hosting

Met meer dan 1,4 miljoen klanten in zes Europese landen is STRATO de op één na grootste hostingprovider in Europa. In twee eigen datacenters beheert STRATO 50.000 servers met vier miljoen domeinen. De Duitse TÜV controleert en bevestigt elk jaar met het ISO 27001 certificaat, dat websites, servers en webshops veilig en beschikbaar zijn.

Ipage

Ipage heeft wel weer een arsenaal aan voordelen en ze werken met groene energie!

What's Included? Unlimited disk space Unlimited bandwidth Host unlimited domains Free domain registration Free SiteLock security suite (a $100 value) FREE Search Engine & Marketing Credits GREEN! Powered by 100% wind energy

Je eigen server?

Je kunt ook nog van je van je oude of een nieuwe computer je eigen server maken en daar de Microsoft Server Software op installeren. Je staat versteld als leek en zoekt je een ongeluk naar duizend en een instellingen. Wil je het allemaal prima laten functioneren dan heb je grondige kennis nodig en een kabelverbinding die de gewenste stroom informatie van je server naar het net aankan.

Resellers?

Wil je je eigen hostingbedrijf beginnen? Bij tal van hostingbedrijven kan je je aanmelden als reseller en gratis ( bij youhosting bijvoorbeeld) of tegen betaling zoals bij bluehosting en bij yourhosting je eigen hosting bedrijf als reseller beginnen. Er komt wel heel wat bij kijken zoals de prijzen en diensten en hoe je deze aanbied, de reclame, het afhandelen van facturen, de administratie en het bieden van een goede klantenservice etc etc.

Bestudeer in ieder geval de voor en nadelen van de diverse hostingbedrijven grondig, en bereid u van te voren goed voor want een goede voorbereiding is het halve werk. Vergeet niet dat er ondanks het feit dat er al duizenden hostingbedrijven zijn er toch nog een gat in de markt is er nog voldoende kansen zijn om met een eigen hostingbedrijf een goede toekomst en een meer dan goed inkomen op te bouwen.

*** *** ***
Avatar gebruiker
liefdenetwerk
Beheerder
 
Berichten: 1019
Afbeeldingen: 4
Geregistreerd: za 17 maart 2012, 01:06
Woonplaats: AmsterdamTrackback Link
Facebook Comments

Keer terug naar Internet Support

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten